Wat is er te doen in de buurt van Glamping Heemskerkerduin?

Activiteiten

Mini camping met glampingtenten; ga voor Glamping Heemskerk!

Waar u ook zin in heeft tijdens uw vakantie, in Heemskerk en omgeving heeft u vele mogelijkheden: fietsen, wandelen, winkelen, strand, cultuur of theater. 

 

Wij hebben voor u als onze gasten een paar leuke activiteiten verzameld om uw verblijf een onvergetelijke ervaring te laten zijn. Het is ook leuk om een kijkje te nemen op bijgaande sites over Heemskerk en Noord-Holland

Activiteiten & Uitjes

Het strand

Het best bewaarde geheim van de kust; Heemskerk aan Zee waar je alleen met de fiets kunt komen. Om er met de fiets te komen ga je door het duingebied (zie hieronder). Op het strand kun je lekker eten en drinken bij het strandpaviljoen De Vrijheit. 

Kastelen bekijken

Heemskerk kent twee kastelen waarbij Assumburg onderdeel uitmaakte van de verdedigingslinie waar ook de ruïne van Brederode (Santpoort) deel van uitmaakte. Zie ook; Onderzoek naar kastelen in Noord-Holland | Historiek. Het andere kasteel in Heemskerk is Kasteel Marquette.

Steden in de buurt

Haarlem, Alkmaar en Amsterdam zijn grote steden in de buurt en goed te bereiken met de trein vanaf station Castricum of met de auto. Klik op de foto voor meer informatie.

 

Het Duingebied

Het heemskerkerduin heeft twee gezichten. Dat van het tuinbouwgebied waar hard wordt gewerkt aan het groeien en bloeien van verschillende soorten gewassen. En dat van het bebosde gebied met Schotse Highlanders. Die laatste kun je op een hamburger krijgen bij Gasterij Kruisberg midden in het duingebied. 

Golfen in de buurt

In de nabije omgeving zijn er twee locaties om Golf te spelen. Je hebt aan de andere kant van Heemskerk de Heemskerkse Golfclub. Maar als je in de buurt wilt golfen zonder GVB dan kun je prima terecht op golfbaan Spaarnwoude. Deze zit op een kwartiertje rijden van de glamping. Neem een kijkje op hun website.

Fort Veldhuis

Rondom Amsterdam ligt een bijzondere verdedigingsring met forten, batterijen en dijken en sluizen: de Stelling van Amsterdam.  De Stelling is een erfgoed van wereldformaat en staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en Fort Veldhuis maakt daar onderdeel vanuit. In Fort veldhuis is ook het Luchtoorlogsmuseum gevestigd.

Paintbal en lasergame

Heb je ook wel eens van die dagen dat je elkaar wel kunt schieten? Hou je van aktie en spanning? Outdoor Paintballen is mogelijk in Assendelft op slechts 15 minuten rijden. Wil je liever binnen lasergamen of ben je op zoek naar een escaperoom? Dan is de Vuurlinie in Beverwijk op ook maar 10 minuten afstand van de glamping echt iets voor jou.

Sportboulevard

Op loopafstand van Glamping Heemskerkerduin bevindt zich de sportboulevard van Heemskerk met een overdekt zwembad, manege, tennis- en squach banen. Neem een kijkje via Facebook.

Kinderboerderij H'kerk

Op boerderij Dierendorp kunt u genieten van de gezellige sfeer en mooie dieren, in het hartje van Heemskerk. Het is een leuke plek voor jong en oud!

Neem een kijkje op de website.

 

Verder is het goed om te weten dat er ook een digitale plattegrond van Heemskerk bestaat. Deze kun je terugvinden op Plattegrond Heemskerk – Heemskerk Zee van tijd. Hier is nog meer op te vinden. 

Contact