Wat is er zoal te doen in de buurt van Glamping Heemskerkerduin?

Wat te doen?

Binnen je eigen bubble er toch even tussenuit en wil je eens wat anders dan een groot vakantiepark; ga voor Glamping Heemskerk!

Bij Glamping Heemskerkerduin kun je zowel genieten van de geneugten van de natuur als van de steden in de buurt zoals Haarlem, Alkmaar en ook Amsterdam met in het bijzonder de Jordaan. Kortom Heemskerk heeft alles. 

Heemskerk is een gezellige kustplaats, vlakbij het bos, bloemen- en duingebied en het strand. Op 3 augustus 2023 is Heemskerk voor de 5e keer uitgeroepen tot het schoonste strand in Noord-Holland. Heemskerk is voor de vijfde keer het schoonste strand van Noord-Holland.

In het historische centrum zijn diverse leuke winkels, cafés en restaurants te vinden en ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen dankzij de nodige monumenten, kerken en kastelen. Eeuwenlang was het een dorp met akkerbouw als voornaamste bestaansbron, maar vanaf de negentiende eeuw kwam de bloembollen- en aardbeienteelt op. Nog altijd is het Heemskerkerduin een bedrijvig tuindersgebied met tegenwoordig de nodige ruimte voor kleinschalige recreatie. Er hangt een ontspannen dorpse sfeer, waardoor jong en oud, inwoner en toerist zich prettig voelt in Heemskerk. 

Wat alle generaties met elkaar delen is de liefde voor de Heemskerkse feestweek. Daarin centraal staat de kortebaandraverij op de eerste donderdag in september met de zondag daarvoor de Wielerronde. 

De gemeente wordt wel ‘het best bewaarde geheim van de Noordzeekust’ genoemd en waarom? De Heemskerkers hebben  Heemskerk aan Zee voor zichzelf weten te houden en daarmee verborgen voor U.  Om bij Heemskerk aan Zee te komen moet je eerst het duingebied door. Een belangrijk waterwin gebied waar het water uit het IJsselmeer op een natuurlijke manier wordt gezuiverd tot drinkwater.

Vanaf Glamping Heemskerkerduin fiets je in minder dan 500 meter het duingebied binnen waar geen gemotoriseerd verkeer mag komen. Vervolgens fiets je in 15 minuten door de duinen naar het autoloze strand van Heemskerk aan Zee. Het best waarde geheim aldus de Burgermeester van Heemskerk onlangs bij Radio Heemskerk. Ga je liever wel met de auto naar het strand, dat kan. Binnen 10 minuten zit je aan het strand van Wijk aan Zee (gratis parkeren) en met 15 minuten in Castricum aan Zee. 

In het duingebied zijn ook een flink aantal mooie fiets- en  wandelroutes uitgezet. Zie hiervoor ook de website van het PWN (Routes/PWN) of neem een kijkje op de Stelling van Amsterdam.

In Heemskerk is tegenwoordig ook het nodige te doen. Er zijn een aantal leuke terrasjes en ook gevarieerde eetgelegenheden. Van eerlijk eten bij de Boer en Brafoer met ook in het centrum Meesters en Juffen (onze favoriet). Maar letterlijk bij ons om de hoek zit Blond Lunch en Diner waar we zelf ook geregeld lunchen of dineren. 

Als service voor jou als gast, hebben wij een selectie gemaakt van activiteiten in verschillende categorieën. Stuk voor stuk activiteiten die je verblijf bij Glamping Heemskerk tot een mooie herinnering zullen maken. We delen ook onze persoonlijke favorieten met je: soms plekjes waar je makkelijker achter komt als je bekend bent in de omgeving. Maar bovenal; Laat je onderdompelen en geniet.

Wat te doen ?

Activiteiten

Wie wil wandelen of fietsen in het Heemskerkerduin loopt cq fietst zo het duingebied in. Maar je hebt ook de Sportboulevard op loop afstand met Zwembad, Fitness en Tennisbanen.

Eten en drinken

Verschillende leuke plekken om wat te gaan eten en te drinken. Maar bestellen en laten bezorgen kan uiteraard ook

Evenementen

Naast de genoemde Heemskerkse feestweek zijn er ook landelijk bekende events zoals Dance Valley (25 km) en Zandvoort (25km) en natuurlijk de Zwarte Mark/Grand Bazaar in Beverwijk ..

A

Contact